Tuesday , 12 December 2017
Terbaru

6 Minggu, 6 Bulan dan 6 Tahun Selepas Kahwin…

Buat masa ini saya sedang aktif menyiapkan sebuah produk digital berkaitan grafik. Oleh itu masa amat mencemburi saya ketika ini. Ketika mencari-cari bahan untuk produk saya, saya terjumpa artikel ini..agak menarik dan menyeronokkan untuk dibaca. Jom berhibur!

SebelumTido:

6 minggu:  Selamat Tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.

6 bulan:  Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun:  Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

Sweet_Couple_by_shizero
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Masih lama lagi ke nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…

6 bulan : I’m BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih

6 bulan: Eh… Your call…

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh

6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

10 comments

  1. hahaha…macam terkena kat diri sendiri aje bila baca tu 😀
    .-= etomyam menulis diblognya tentang.. Update Terkini Google Pagerank Dan Apa Maksud Pagerank =-.

  2. x kenal maka x cinta…dah kenal, keluar la mcm2 kata..he2..
    .-= Kak Lina menulis diblognya tentang.. =-.

  3. benda2 gini la buat aku takut benar dgn alam cinta sblm n sesudah kawen.. adeh…. mmg 80% akan terjadi… huhuhuh
    .-= arieza menulis diblognya tentang.. ::: Kenapa Aku Tiada Nuffnang =-.

  4. erm macam ne agaknya nanti kalau dah kahwin.. 🙂
    .-= zik menulis diblognya tentang.. Revolusi handphone ku. =-.

  5. wah, sikt banyak ada jugalah kena tempiasnya..huhuhu..sabar..sabar.. spruh dr iman..

    tahniah ats projrk baru 🙂 cayok2!!
    .-= Suri menulis diblognya tentang.. Woi, Bro Ada Masalah Ke?? =-.

  6. huhuhu… betul sangat la tu… lumrah… tapi bukan erti tak suka dan sayang…
    .-= mancai menulis diblognya tentang.. 7 tabiat yang amat berkesan =-.

  7. ah~
    biasalah tu
    baru kenal semuanya indah belaka…..dah bertahun semua nya jelek belaka

    jika hati masih sayang yang baik bertambah baik, yang buruk pun nampak baik

    kalau hati dah tak ada sayang yang baik nampak buruk yang buruk lagi lah nampak buruk

  8. dah lumrah alam..he2…apa jugak benda baru sumenya elok, cantik, molek, baik, wangi…bila dah lama skt br la trkeluar tanduknya…apa2pun kshsyg mst dipelihara sebaik mungkin.. 🙂

  9. Salam… yeke camni…? Tapi skng ni saya asik dapat yang 6 tahun tu je…belum kahwin lagi…nnt dah kahwin? huhuhu~

  10. macam tu pulak..hadoi…mcm2 tp menarik =)..mohon syer ya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*