Monday , 24 October 2016
Terbaru

Ketika Perkahwinan Ustaz Don Daniyal


Follow Penulis Di Facebook

PerkahwinanKepercayaan Melayu, Amalan Khurafat dan Adat Resam. Baca ... » Ustaz Don Daniyal

1. Majlis dibuat secara sederhana tetapi indah. Majlis dimulakan dengan selawat.

2. Husna memakai inaiHukum Memakai Inai. Baca ... » di pergelangan tangan sahaja iaitu bukan ditempat auratPerbezaan Kubur Antara Lelaki Dengan Wanita. Baca ... », inai tidak berkekalan dan lukisan berbentuk bunga/tumbuhan tidak berbentuk haiwanBinatang Yang Harus Dibunuh Dan Harus Dipelihara. Baca ... » atau menyerupai makhluk.

3. Make upKisah Seorang Tomboi.... Baca ... » Husna tidak tebal, Ustaz DonVideo 30 Minit Ustaz Don - TV-Alhijrah. Baca ... » berkata dia berkahwinSaya Nak Kahwin, Tetapi Tiada Calon, Apa Nak Buat Ya?. Baca ... » kerana diri Husna sendiri, dia tidak mahu melihat Husna menjadi orang lain dengan bermakeup tebal atau memakai bulu mata palsu.

4. Tiada inai di tiga jari Ustaz Don kerana inai di lelaki10 Sifat Calon Suami Yang Baik. Baca ... » dipakai hanya untuk tujuan berubat sahaja.

5. Selepas ijab qabul nikah Ustaz Don meminta izin kedua pihak keluarga untuk Husna bersembahyang sunat bersamanya.

6. Sebelum menyarungkan cincin di jari Husna, Ustaz Don memegang bahagian depan kepala Husna sambil menyebut nama Allah3 Kesukaan Nabi.... Baca ... » dan mendoakan keberkatan baginya.

*Sunnah RasulullahMencari Jodoh. Sejauh Mana Kita Perlu Memikat Hati Si Dia?. Baca ... » s.a.w. bagi pasangan yang baru berkahwin. SuamiMembina Syurga, Bukan Neraka (Sambungan Artikel Lebih Senang Untuk Berzina Dari Berkahwin?) #3. Baca ... » meletakkan tangan di ubun kepala isteriMembina Syurga, Bukan Neraka (Sambungan Artikel Lebih Senang Untuk Berzina Dari Berkahwin?) #3. Baca ... », dan berdoa :

” Ya ALLAH, aku memohon kepada-Mu kebaikannya, dan kebaikan segala yang Engkau ciptakan pada dirinya. Dan aku berlindung kepada-Mu daripada keburukannya dan segala keburukan yang Engkau ciptakan pada dirinya” (RiwayatBinatang Yang Harus Dibunuh Dan Harus Dipelihara. Baca ... » Abu Daud no.1260)

7. Tiada sesi bersanding atau merenjis, pelamin hanya untuk tempat mengambil gambar bersama family dan rakan.

8. Kesemua hantaran di kedua belah pihak berbentuk makanan. PengantinHukum Memakai Inai. Baca ... » ingin berkongsi kegembiraan dengan seluruh family ketika membuka hantaran. Tujuan ini juga adalah kerana pengantin tidak mahu hantaran al-QuranWanita Tua Yang Berbicara Hanya Menggunakan Ayat-ayat Al-Qur'an. Baca ... »/kitab diletak sama level dengan hantaran kasut, baju dan lain-lain.

~ Credit to Nadia ZahariMasukkan Email Anda Di Sini Untuk Mendapatkan Artikel Akan Datang Dari Blog ini Terus ke Email Anda:
One comment

  1. Tahniah…Ya Allah semoga kami pun di jodohkan dengan pasangan yang soleh..amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*