Wednesday , 23 August 2017
Terbaru

Isu Semasa

Pas Atau Umno Dan Perlukah Mereka Bersatu?

Pas dan Umno Nota: Apa yang dihuraikan di sini adalah petikan dari penulisan Dato’ Dr Mohd Asri. Bukan dari garapan admin. PAS DAN UMNO BERSAUDARA DALAM AGAMA Prof Madya Dato’ Dr Mohd Asri Zainul Abidin (sertai facebook DrMAZA.com dan twitter realDrMAZA) UMNO dan PAS tidak perlu berhenti bersaing jika persaingan mereka itu bertujuan menawarkan khidmat yang lebih baik kepada rakyat. Persaingan untuk memberikan ... Read More »

Apa Itu Santau, Bahan-Bahan Yang Digunakan & Kesannya Kepada Kita?

Apakah Itu Santau? Racun santau ialah sejenis sihir iaitu racun yang diberi kepada mangsa melalui zahir atau melalui angin iaitu melalui pemujaan syaitan atau jin. Mangsa yang kena santau selalu dibinasakan dengan perlahan-lahan sama ada supaya dia menderita berpanjangan yang berakhir dengan kematian ataupun menemui ajalnya dalam jangka masa tertentu. Ada tiga jenis bahan utama yang selalu digunakan untuk menyediakan ... Read More »

Filem KLIP 3gp ~ Apa kata Maher Zain Fan Club?

Kenyataan dari Maher Zain Malaysian Fan Club perihal Filem 3gp. Assalammualaikum warahmatullah. Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah. Sabda Nabi Muhammad SAW : “Daripada Anas bin Malik RA. katanya; Sabda Rasulullah SAW: “Sesungguhnya antara tanda-tanda kiamat itu ialah; diangkat ilmu (agama), tersebar kejahilan (terhadap agama), arak diminum (secara berleluasa), dan zahirnya zina (secara terang-terangan)”. (Riwayat al-Bukhari no. 78 dan Muslim no. ... Read More »

Kajian CIA Dalam Menghadapi Kebangkitan Islam….TERBONGKAR AKHIRNYA….

Civil Democratic Islam Sebuah buku kajian CIA yg dkeluarkan oleh agensi National Security Research Division (RAND) yg btajuk Civil Democratic Islam: Partners, Resources, Strategies menunjukkan betapa telitinya si kafir barat dalam menghadapi kebangkitn Islam. Bagi sesiapa yg bminat untuk membaca buku tersebut bolehlah mendownload menerusi website yang saya sertakan di atas. Read More »

Adakah Tsunami Di Jepun Merupakan Perkara Yang Kelakar?

Seluruh dunia sedar akan kedahsyatan Tsunami yang melanda Jepun. Dunia sedang sibuk membicarakannya atas dasar kemanusiaan. Namun tidak bagi sesengah orang kita di Malaysia. Kita tidak hairan dengan golongan yang tidak mengambil berat tentang hal ini. Mungkin ini sikap biasa masyarakat kita. Tetapi kita cukup kesal apabila akhbar tempatan melihat keadaan ini seolah-olah boleh dijadikan lawak jenaka. Lihat saja gambar ... Read More »

Cik Gaga, Siapa Alejandro?

Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrevasi tentang video ni .Time nak tengok tu macam ... Read More »

Penderitaan Rakyat Palestine

Salam… Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company (penulis email) tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh ... Read More »

Adakah Kita Sedang Menyertai Program Buat Duit Yang Haram?

Sejak kebelakangan ini terdapat terlalu ramai rakan2 FB saya menyertai program buat duit di internet. Saya amat gembira dgn usaha masing2 dalam mencari rezeki dan pendapatan sampingan. Namun adakah program yang disertai itu disahkan oleh majlis fatwa kebangsaan? Atau dengan kata lainnya adakah ia HALAL? Selama ini ramai org tertipu dgn skim cepat kaya. Mungkin skim cepat kaya nampak begitu ... Read More »

(Umum) Salam Aidilfitri

Syukur Alhamdulillah…setelah sebulan berpuasa kita semua masih bernafas untuk menyambut hari raya. Ramai juga orang yang tidak berpuasa, tetapi sambutan raya mereka melebihi orang yang berpuasa pulak. Sedih rasanya melalui Ramadhan kali ini..lain yang dirancang diawal ketibaan Ramadhan…lain pula jadinya diakhir Ramadhan. Amalan yang diharapkan dapat ditingkatkan sseolah-olah hanyalah gurauan…hiisss…entahlah… Read More »

(Semasa) Perlukah Malaysia & Indonesia Bersengketa?

Saya berkunjung ke beberapa blog rakan dan mendapati fanomena caci memaki di antara rakyat Malaysia dan Indonesia semakin merebak. Kutuk-mengutuk, sumpah seranah dan saling salah menyalahi antara satu sama lain menjadi amalan bangsa masa kini. Persengketaan ini bermula dari kesalahan segelintir individu dengan individu yang lain. Namun diperbesarkan dengan menggunakan hak bangsa masing-masing! Kerana sifat ego dan lagak yang mendahului ... Read More »

Ada Apa Dengan Kemerdekaan Malaysia?

Sebenarnya banyak perkara yang ingin saya tulis, tetapi saya rasa gambar lebih baik untuk menjelaskan maksud yang ingin disampaikan. Terlebih dahulu mari kita fahamkan apakah sebenarnya maksud merdeka. Mengikut kamus dewan, ‘merdeka’  bermaksud bebas, lepas, berdiri sendiri dan tidak bergantung kepada orang lain.. Apakah pula maksud bebas kepada masyarakat Malaysia yang merdeka pada hari ini? Ada pelbagai gambar yang boleh ... Read More »

Minyak Oh Minyak…

Berita dari Kosma beberapa hari lepas… http://www.kosmo. com.my/kosmo/ content.asp? y=2009&dt=0420&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm PPIM dakwa pam laju keluarkan sedikit minyak KUANTAN – Jika bil air tinggi disebabkan air yang dipam bersama tekanan udara, demikian juga ketika mengisi minyak di stesen minyak. “Pam dengan perlahan kita dapat banyak minyak. Pam dengan laju, dapat sedikit,” demikian dakwa Pengurus Projek Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Noor ... Read More »