Sunday , 24 September 2017
Terbaru

Fakta

Apa Itu Santau, Bahan-Bahan Yang Digunakan & Kesannya Kepada Kita?

Apakah Itu Santau? Racun santau ialah sejenis sihir iaitu racun yang diberi kepada mangsa melalui zahir atau melalui angin iaitu melalui pemujaan syaitan atau jin. Mangsa yang kena santau selalu dibinasakan dengan perlahan-lahan sama ada supaya dia menderita berpanjangan yang berakhir dengan kematian ataupun menemui ajalnya dalam jangka masa tertentu. Ada tiga jenis bahan utama yang selalu digunakan untuk menyediakan ... Read More »

Kajian CIA Dalam Menghadapi Kebangkitan Islam….TERBONGKAR AKHIRNYA….

Civil Democratic Islam Sebuah buku kajian CIA yg dkeluarkan oleh agensi National Security Research Division (RAND) yg btajuk Civil Democratic Islam: Partners, Resources, Strategies menunjukkan betapa telitinya si kafir barat dalam menghadapi kebangkitn Islam. Bagi sesiapa yg bminat untuk membaca buku tersebut bolehlah mendownload menerusi website yang saya sertakan di atas. Read More »

5F Yang Diperkenalkan Oleh Yahudi

Sesungguhnya orang Yahudi yang dilaknat Allah SWT sampai hari kiamat, tidak senang duduk tanpa melakukan sesuatu yang boleh memalingkan akidah umat Islam daripada berpegang teguh kepada ajaran agama mereka, atau dengan kata lain orang Yahudi ini mahu melihat sehingga ada di kalangan umat Islam murtad daripada agama mereka. Mereka tidak peduli sama ada orang Islam itu bersolat atau tidak, mampu ... Read More »

Ada Apa Dengan Melayu?

Apabila disebut tentang Melayu, tergambar satu ayat yang agak popular di kalangan orang Melayu dalam fikiran saya iaitu “Takkan Melayu hilang di dunia!”. Kenapa munculnya ayat ini? Pada saya ayat ini hadir kerana rasa cinta dan bangga bangsa Melayu terhadap keturunannya. Namun apakah nilai yang hebat tentang perjuangan memartabatkan Melayu? Pernah seorang pejuang Islam yang bersama Rasulullah di medan perang ... Read More »

Ucapan Maaf Seorang Lelaki Boleh Menyehatkan Jantung Wanita

Di sini saya ingin kongsikan satu artikel menarik yang dipetik dari page Facebook Tok Wan. Walau marah macam mana kita dekat seseorang itu, kita jangan pernah melupakan 2 kata ajaib iaitu “terima kasih” dan “maaf“. Mungkin bagi kalian perkataan ini tidak membawa maksud apa-apa, tapi tahukah kalian bahawa hanya dengan meminta maaf kepada perempuan dengan iklas dapat membantu memanjangkan usianya. ... Read More »

Kenapa Yahudi Bijak? Kita Perlu Menyaingi Mereka!

Artikel ini dialih bahasa dari penulisan Dr. Stephen Carr Leon. Beliau membuat sebuah tesis bertajuk ‘Mengapa Yahudi Bijak’. Kenyataan ini bukan untuk mengakui kebijaksanaan Yahudi tetapi untuk menggambarkan bagaimana dengan rancangan mereka kita semua boleh telah terpedaya dengan aturan mereka. Ikuti penulisan Dr. Stephen Carr Leon di bawah dan ketahui bagaimana Yahudi membina dan membangunkan kaum mereka. ********************************************************* Setelah berada ... Read More »

Cik Gaga, Siapa Alejandro?

Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrevasi tentang video ni .Time nak tengok tu macam ... Read More »

APRIL FOOL, BUAT RENUNGAN & PEDOMAN KITA SEMUA

Assalamualaikumwbh. Ikutilah cerita sedih di sebalik April Fool’s Day sebagai renungan bersama. Setiap kali menjelang 1hb April, orang kita begitu gah dan taksub dengan budaya ‘pandang ke barat’. Berbalik kepada perayaan April Fool’s Day ini, adalah ia mula dirayakan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada, Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang tentera-tentera Kristian. Penduduk-penduduk ... Read More »

Jika Hidup 65 Tahun, Mungkin Hanya 2 Tahun Kita Gunakan Untuk Sembahyang!

‘DEMI MASA’ Manusia selalu terlupa 1 hari = 24jam Satu TAHUN = 12 Bulan = 52 Minggu = 365 Hari = 8760 Jam = 525600 Minit 31536000 Detik/saat Distribusi normal manusia meninggal dunia (tahun) <> 70th 60th – 70th (65th) Chart. Kebanyakan manusia meninggal dunia antara usia 60 thn-70thn (majoriti). Puratanya manusia meninggal ± 65 th.. Read More »

Koleksi Fakta 2

Entri kali ini adalah sambungan daripada entri lepas iaitu Koleksi Fakta. Mengetahui fakta-fakta menarik ini membantu kita menambahkan ilmu pengetahuan dan membuka mata hati merasai kebesaran Allah. Sama-samalah kita mengambil manfaat dari fakta yang dianggap benar seperti mana kajian yang telah dibuat. Selamat Membaca! Tahukah Anda Bahawa: Angel falls di Venezuela adalah air terjun tertinggi di dunia pada ketinggian 3,212 ... Read More »

Koleksi Fakta

Kali ini saya ingin berkongsi sedikit fakta menarik yang mungkin diluar pemikiran kita. Kesemua fakta ini tidak semestinya tepat, tetapi bila ia telah diiktiraf sebagai fakta, ini bermaksud kenyataan yang dikeluarkan ini semuanya berlandaskan kajian dan penelitian yang mendalam. Buka mata, buka minda, usah biarkan fikiran kita sempit dengan idea dan pendapat sendiri sahaja. Jom peningkan kepala dengan fakta2 menarik ... Read More »