Tuesday , 23 May 2017
Terbaru

Informasi

Pas Atau Umno Dan Perlukah Mereka Bersatu?

Pas dan Umno Nota: Apa yang dihuraikan di sini adalah petikan dari penulisan Dato’ Dr Mohd Asri. Bukan dari garapan admin. PAS DAN UMNO BERSAUDARA DALAM AGAMA Prof Madya Dato’ Dr Mohd Asri Zainul Abidin (sertai facebook DrMAZA.com dan twitter realDrMAZA) UMNO dan PAS tidak perlu berhenti bersaing jika persaingan mereka itu bertujuan menawarkan khidmat yang lebih baik kepada rakyat. Persaingan untuk memberikan ... Read More »

Penjelasan Tentang Hadis Kelebihan Wanita Yang Banyak Disebarkan Di Internet

Kelebihan wanita, kelebihan ibu dan sebagainya banyak disebarkan dalam internet dengan copy paste tanpa mengetahui sumber-sumber yang sahih. Dalam artikel kali ini admin ingin membuat penjelasan tentang setiap kelebihan yang disebarkan itu. Sebagai makluman, penjelasan ini bukan dibuat sendiri oleh admin tetapi dipetik dari Al-Ahkam. Kami akan cuba bawakan teks asal kata-kata tersebut dalam Bahasa Arab, beserta sedikit ulasan setakat yang ... Read More »

Apa Itu Santau, Bahan-Bahan Yang Digunakan & Kesannya Kepada Kita?

Apakah Itu Santau? Racun santau ialah sejenis sihir iaitu racun yang diberi kepada mangsa melalui zahir atau melalui angin iaitu melalui pemujaan syaitan atau jin. Mangsa yang kena santau selalu dibinasakan dengan perlahan-lahan sama ada supaya dia menderita berpanjangan yang berakhir dengan kematian ataupun menemui ajalnya dalam jangka masa tertentu. Ada tiga jenis bahan utama yang selalu digunakan untuk menyediakan ... Read More »

Filem KLIP 3gp ~ Apa kata Maher Zain Fan Club?

Kenyataan dari Maher Zain Malaysian Fan Club perihal Filem 3gp. Assalammualaikum warahmatullah. Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah. Sabda Nabi Muhammad SAW : “Daripada Anas bin Malik RA. katanya; Sabda Rasulullah SAW: “Sesungguhnya antara tanda-tanda kiamat itu ialah; diangkat ilmu (agama), tersebar kejahilan (terhadap agama), arak diminum (secara berleluasa), dan zahirnya zina (secara terang-terangan)”. (Riwayat al-Bukhari no. 78 dan Muslim no. ... Read More »

Kajian CIA Dalam Menghadapi Kebangkitan Islam….TERBONGKAR AKHIRNYA….

Civil Democratic Islam Sebuah buku kajian CIA yg dkeluarkan oleh agensi National Security Research Division (RAND) yg btajuk Civil Democratic Islam: Partners, Resources, Strategies menunjukkan betapa telitinya si kafir barat dalam menghadapi kebangkitn Islam. Bagi sesiapa yg bminat untuk membaca buku tersebut bolehlah mendownload menerusi website yang saya sertakan di atas. Read More »

Adakah Tsunami Di Jepun Merupakan Perkara Yang Kelakar?

Seluruh dunia sedar akan kedahsyatan Tsunami yang melanda Jepun. Dunia sedang sibuk membicarakannya atas dasar kemanusiaan. Namun tidak bagi sesengah orang kita di Malaysia. Kita tidak hairan dengan golongan yang tidak mengambil berat tentang hal ini. Mungkin ini sikap biasa masyarakat kita. Tetapi kita cukup kesal apabila akhbar tempatan melihat keadaan ini seolah-olah boleh dijadikan lawak jenaka. Lihat saja gambar ... Read More »

Asal Usul Raihan, Hijjaz & Rabbani

Pada suatu petang di era 80 an, sekumpulan anak-anak muda di Kampung Sungai Penchala berkumpul di dalam sebuah gelung (saluran air). Mereka berkumpul bukannya untuk bergosip dan melepak membuang masa. Tetapi misi mereka ketika itu sangat bermakna dan menjadi pencetus kepada satu perjuangan yang kekal sehingga kini. Mereka merakam album yang pertama di sebuah gelung saliran air! Suatu yang amat ... Read More »

Kenapa Tetamu Bagi Duit Ketika Menghadiri Kenduri Kahwin?

Mungkin perkara ini telah menjadi adat yang ramai orang buat tapi tak ramai orang tahu apa sebabnya. Sehingga adakalanya sesetengah orang berkata ‘Buat kenduri ke buka kedai makan?’, dari pihak pengajur majlis pula kadang-kadang terpaksa menolak dengan berkata ‘Tak payah bagi duit..Kami buat majlis kesyukuran..Bukan nak minta dibayar.”. Bermacam-macam tanggapan yang keluar apabila tidak faham maksud sebenar perbuatan ini. Jika ... Read More »

Yahudi Yang Menentang Zionis

PADA hari selasa 9 Novermber 2004, di hadapan Percy Military Hospital, Clamart di Paris, kelihatan sekumpulan lelaki yang bertopi, berjanggut panjang dan berpakaian kot hitam sedang mundar-mandir di perkarangan hospital tersebut. Mereka kelihatannya seperti sedang menunggu seseorang. Beberapa lelaki bertopi dan berkot hitam dari golongan itu, kelihatan memegang bendera Palestin. Orang ramai yang lalu lalang di sekitar kawasan tersebut, memandang ... Read More »

5F Yang Diperkenalkan Oleh Yahudi

Sesungguhnya orang Yahudi yang dilaknat Allah SWT sampai hari kiamat, tidak senang duduk tanpa melakukan sesuatu yang boleh memalingkan akidah umat Islam daripada berpegang teguh kepada ajaran agama mereka, atau dengan kata lain orang Yahudi ini mahu melihat sehingga ada di kalangan umat Islam murtad daripada agama mereka. Mereka tidak peduli sama ada orang Islam itu bersolat atau tidak, mampu ... Read More »

10 Sifat Calon Suami Yang Baik

Kadang-kadang kita tersilap. Kita menilai seorang lelaki yang baik berdasarkan kerjayanya. Hakikatnya lelaki yang baik itu sebenarnya terletak pada agamanya. Ramai yang mengetahui perkara ini tetapi beranggapan lelaki beragama itu mestilah seorang ustaz, imam masjid, pelajar agama dan seumpamanya. Sebenarnya perkara ini juga tidak benar.  Ramai dikalangan ahli agama yang sering memukul isteri, bersifat kasar, tidak pandai melayan isteri dan ... Read More »

Ada Apa Dengan Melayu?

Apabila disebut tentang Melayu, tergambar satu ayat yang agak popular di kalangan orang Melayu dalam fikiran saya iaitu “Takkan Melayu hilang di dunia!”. Kenapa munculnya ayat ini? Pada saya ayat ini hadir kerana rasa cinta dan bangga bangsa Melayu terhadap keturunannya. Namun apakah nilai yang hebat tentang perjuangan memartabatkan Melayu? Pernah seorang pejuang Islam yang bersama Rasulullah di medan perang ... Read More »

Kalendar 2011 – Kempen Aurat Saya Maruah Saya!

Baru-baru ini saya telah mengumumkan penghasilan stiker kereta Kempen Aurat Saya Maruah Saya. Setelah melalui beberapa proses penghasilan, akhirnya stiker tersebut terpaksa dibatalkan kerana syarikat percetakan telah tersalah cetak. Saya telah menghungi mereka untuk mengubah kembali stiker tersebut tetapi sayangnya mereka tidak mampu buat apa-apa kerana terdapat sedikit masalah teknikal buat masa ini. Sebagai ganti, saya akan hasilkan sebuah kalendar ... Read More »

Ucapan Maaf Seorang Lelaki Boleh Menyehatkan Jantung Wanita

Di sini saya ingin kongsikan satu artikel menarik yang dipetik dari page Facebook Tok Wan. Walau marah macam mana kita dekat seseorang itu, kita jangan pernah melupakan 2 kata ajaib iaitu “terima kasih” dan “maaf“. Mungkin bagi kalian perkataan ini tidak membawa maksud apa-apa, tapi tahukah kalian bahawa hanya dengan meminta maaf kepada perempuan dengan iklas dapat membantu memanjangkan usianya. ... Read More »

Islamic Fashion Festival Sangat Terpesong Dengan Ajaran Islam!

Sebagai orang yang berusaha kuat memartabatkan pakaian Islam mengikut panduan yang ditetapkan oleh ajaran Al-Quran dan Sunnah, saya menentang keras pakaian ‘Islam’ yang dipamerkan semasa Islamic Fashion Festival yang dianjurkan baru-baru ini. Kenapa saya menentang? Anda boleh semak sendiri gambar-gambar pakaian yang diragakan oleh beberapa orang model perempuan di bawah. Bagi saya ia adalah satu penghinaan yang cukup memalukan. Adakah ... Read More »

Isu Cina Bukan Islam Masuk Masjid, Apa Hukum Sebenar?

Mari kita dengar penjelasan dari Dr. Danial berkaitan isu ini. Kita tidak mahu orang Islam salah faham tentang hukum sebenar dan orang bukan Islam salah faham tentang Islam. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8cbz3hQg_08&feature=player_embedded[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IxRYXhzie4k&feature=related[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LPECx8YNWeQ&feature=related[/youtube] Read More »

Kenapa Yahudi Bijak? Kita Perlu Menyaingi Mereka!

Artikel ini dialih bahasa dari penulisan Dr. Stephen Carr Leon. Beliau membuat sebuah tesis bertajuk ‘Mengapa Yahudi Bijak’. Kenyataan ini bukan untuk mengakui kebijaksanaan Yahudi tetapi untuk menggambarkan bagaimana dengan rancangan mereka kita semua boleh telah terpedaya dengan aturan mereka. Ikuti penulisan Dr. Stephen Carr Leon di bawah dan ketahui bagaimana Yahudi membina dan membangunkan kaum mereka. ********************************************************* Setelah berada ... Read More »

Cik Gaga, Siapa Alejandro?

Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrevasi tentang video ni .Time nak tengok tu macam ... Read More »

Penderitaan Rakyat Palestine

Salam… Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company (penulis email) tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh ... Read More »

APRIL FOOL, BUAT RENUNGAN & PEDOMAN KITA SEMUA

Assalamualaikumwbh. Ikutilah cerita sedih di sebalik April Fool’s Day sebagai renungan bersama. Setiap kali menjelang 1hb April, orang kita begitu gah dan taksub dengan budaya ‘pandang ke barat’. Berbalik kepada perayaan April Fool’s Day ini, adalah ia mula dirayakan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada, Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang tentera-tentera Kristian. Penduduk-penduduk ... Read More »