Tukar Ucapan Harian Kita Kepada Ucapan Berpahala

| 18/12/2011 | Comments (1)
Follow Penulis untuk membaca post terkini di Facecbook:


  • Sharebar

Bagaimana ucapan salam yang sebenar-benarnya disyariatkan?

Jawapan kepada persoalan ini boleh dirujuk kepada sebuah riwayatBinatang Yang Harus Dibunuh Dan Harus Dipelihara. Baca ... » lain yang menyatakan “Bahawa sudah bertandang seorang lelakiJawapan: Cara Memutuskan Hubungan Cinta #2. Baca ... » kepada Rasulullah seraya mengucapkan Assalamualaikum. Nabi(Agama) Apa Itu Bidaah?. Baca ... » bersabda “Sepuluh kebaikan”.

Kemudian datang yang lain pula sambil mengucapkan “Assalamualaikum warahmatullah”. Nabi bersabda “Dua puluh kebaikan”.

Kemudian datang yang lain lagi dan mengucapkan “Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh”. Baginda Nabi bersabda “Tiga puluh”. (HadisBinatang Yang Harus Dibunuh Dan Harus Dipelihara. Baca ... » riwayat Abu Daud dan al-Tirmiziy)

Follow Penulis untuk membaca post terkini di Facecbook:


Like web CahayaIslam.net:


Tags: , , , , , ,

Category: Artikel Cahaya Islam, Kartun Islam

Masukkan Email Anda Di Sini Untuk Mendapatkan Artikel Akan Datang Dari Blog ini Terus ke Email Anda:

  • About Wan Muhd Ali: Sebarang artikel & penulisan dalam blog ini dihasilkan oleh Wan Muhd Ali & ada sebahagiannya dipetik dari sumber lain (jika dinyatakan). Semoga kita semua mendapat manfaat yang baik dari apa yang telah dikongsikan di atas. InsyaAllah... View author profile.

    Post comment as twitter logo facebook logo
    Sort: Newest | Oldest

    Gaya bahasa budak-budak sekarang memang saya pun tak dapat nak faham. Aduh! (saya budak dulu kot)