Wednesday , 26 October 2016
Terbaru

Apa itu Oral Seks Dan Apakah Hukumnya?


Follow Penulis Di Facebook

Oral seksJawapan: Cara Memutuskan Hubungan Cinta #2. Baca ... » ialah hisapan kemaluan pasangan semasa melakukan hubungan seks. Ramai yang tertagih dengan perbuatan ini angkara ajaran yang diperturunkan dari barat. Hal ini mula menjadi perbincangan para ulama kerana ia merupakan perbuatan yang tidak dianjurkan di dalam IslamIlmu, Iman & Amal. Baca ... ». Mari belajar apa kata ulama tentang hal ini. IlmuIlmu, Iman & Amal. Baca ... » ini pentingMinyak Oh Minyak.... Baca ... » supaya kitaCelik Hati Kita. Baca ... » semua tidak melakukan kesalahanCelik Hati Kita. Baca ... » dan dosaCelik Hati Kita. Baca ... » yang kita tidak ketahui.

Mufti Saudi Arabia bahagian Selatan, Asy-Syaikh Al`Allamah Ahmad bin Yahya An-Najmi hafizhohullah berkata:

“Adapun hisapan isteriJawapan: Cara Memutuskan Hubungan Cinta #2. Baca ... » terhadap kemaluan suaminya (oral sexPengalaman Terlanjur. Baca ... »), maka ini adalah haramKepercayaan Melayu, Amalan Khurafat dan Adat Resam. Baca ... », tidak dibolehkan. Ini Kerana ia (kemaluan suamiBagaimana Kalau Dah Terlanjur?. Baca ... ») dapat memancarkan (maksudnya memancarkan mani, mazi etc). Kalau memancar, maka akan keluar darinya air madzy yang ia najis menurut kesepakatan (ulama’). Apabila (air madzy itu) masuk ke dalam mulutnya lalu ke perutnya maka boleh jadi akan menyebabkan penyakitKelebihan Menyebut "La Hawla Wala Quwwata Illa Billah". Baca ... » baginya.

Dan Syaikh Ibnu Baz rahimahullah telah berfatwa tentang haramnya hal tersebut –sebagaimana yang saya dengarkan langsung dari beliau-.”
Dan dalam kitab Masa`il Nisa’iyyah Mukhtarah Min Al-`Allamah Al-Albany karya Ummu Ayyub Nurah bintu Hasan Ghawi hal. 197 (cet. Majalisul Huda AI¬Jaza’ir), Muhadits dan Mujaddid zaman ini, Asy-Syaikh AI-`Allamah Muhammad Nashiruddin AI-Albany rahimahullah ditanya sebagai berikut:

“Apakah boleh seorang perempuanOrang-orang Yang Menanggung Dosa Kerana Seorang Wanita. Baca ... » mencumbu batang kemaluan (zakar) suaminya dengan mulutnya, dan seorang lelakiUcapan Maaf Seorang Lelaki Boleh Menyehatkan Jantung Wanita. Baca ... » sebaliknya?”

Beliau menjawab:

“Ini adalah perbuatan sebahagian binatang, seperti anjing. Dan kita mempunyai dasar umum bahawa di dalam banyak hadits, Ar-Rasul melarang untuk tasyabbuh (menyerupai) haiwanBinatang Yang Harus Dibunuh Dan Harus Dipelihara. Baca ... »-haiwan, seperti larangan beliau turun (sujud) seperti turunnya unta, dan menoleh seperti tolehan serigala dan mematuk seperti patukan burung gagak. Dan telah dimaklumi pula bahawa nabi(Agama) Apa Itu Bidaah?. Baca ... » Shallallahu `alahi wa sallam telah melarang untuk tasyabbuh dengan orang kafir, maka diambil juga daripada makna larangan tersebut pelarangan tasyabbuh dengan haiwan-haiwan -sebagai penguat yang telah lalu-, apalagi haiwan yang telah dlketahui kejelekan tabiatnya. Maka sewajarnya seorang muslim –dan keadaannya seperti ini- merasa tinggi untuk menyerupai haiwan-haiwan.”

Dan salahCelik Hati Kita. Baca ... » seorang ulama besar kota Madinah, Asy-Syaikh AI-`Allamah `Ubaid bin ‘Abdillah bin Sulaiman AI-Jabiry hafizhahullah dalam sebuah rakaman, beliau ditanya sebagai berikut,

“Apa hukumHukum Merotan Anak Dalam Islam. Baca ... » oral seks’?” Beliau menjawab:

“Ini adalah haram, kerana ia termasuk tasyabbuh dengan haiwan-haiwan. Namun ramai di kalangan kaum muslimin yang tertimpa oleh perkara-perkara yang rendah lagi ganjil menurut syari’at, akal dan fitrah seperti ini. Hal tersebut kerana mereka menghabiskan waktunya untuk mengikuti rangkaian film-film porno melalui video atau televisyen yang rosak. Seorang lelaki muslim berkewajipan untuk menghormati isterinya dan jangan dia berhubungan dengannya kecuali sesuai dengan perintah AllahIlmu, Iman & Amal. Baca ... ». Kalau dia berhubungan dengannya selain dari tempat yang Allah halalkan baginya maka tergolong melampaui batas dan bermaksiat kepada Allah dan Rasul-Nya shallallahu ‘alahi wa sallam.”

Melalui pandangan ini, kita dapat melihat satu point yang penting, iaitu sejauh mana tindakan ini boleh memberikan kesan buruk kepada kesihatanJawapan: Cara Memutuskan Hubungan Cinta #2. Baca ... » pasangan. Menurut pembacaan saya, ulama yang membolehkan perilaku ini juga bersetuju untuk mengganggapnya haram jika dapat dipastikan dan dibuktikan dari sudut saintifik, ia boleh membawa bakteria dan menyebabkan penyakit yang serius.

Dr Ismail Thambi (pakar sakit puan) pernah menyatakan bahawa bakteria yang berada di mulut adalah sangat banyak berbanding di kemaluan, justeru beliau menyatakan tindakan ‘oral sex’ dibimbangi boleh membawa penyakit kemaluan disebabkan bahagian mulut pasangan yang mempunyai banyak bakteria dan kuman.

Mazi ibarat najis lain yang dianggap kotor(Motivasi) Kerja Kotor Yang Bersih. Baca ... » dalam Islam, justeru haram memakan tahi, meminum air kencing dan termasuk juga air mazi ini. Bukan sekadar haram memakan najis malah ulama empat mazhab juga memfatwakan haram menjual najis (kecuali diketika wujudnya teknologi untuk menggunakannya sebagai baja), apatah lagi untuk menjilat, hisap dan menelannya. Sudah tentulah ia lebih lagi diharamkan.

Selain itu, menurut undang-undang Malaysia(Semasa) Perlukah Malaysia & Indonesia Bersengketa?. Baca ... » juga ia adalah satu pekara yang tidak normal, khusus buat orang yang agak luar biasa nafsunya.

“Oral seks” juga tergolong dalam kategori perlakuan seks luar tabie, ia adalah salah menurut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman sebat dan 20 tahun penjara.

Justeru, mana-mana pasangan kekasihBagaimana Memilih Pasangan Tanpa Couple?. Baca ... » yang melakukan perkara ini, boleh dilaporkan dan diambil tindakan oleh undang-undang Malaysia. Dari sudut undang-uhdang Islam, ia dikira berdosa besar dan bolehlah dijadikan sebat dan 20 tahun penjara tadi sebagai peruntukan ta’zir di dalam Islam bagi mereka yang sabit bersalah.

KESIMPULAN

Melalui perbincangan dan pendedahan ringkas di atas, jelas kepada kita perbezaan dua kumpulan ulama ini. Dari hasil penelitian terhadap pendapat mereka bolehlah saya rumuskan bahawa :-

1) Elok dijauhi aktiviti ini dan menghadkan kepada perilaku seks yang lebih sihat bersama pasangan. Ini bagi menjauhi perklara khilaf.

2) Haram hukumnya menelan mazi dan mani pasangan kerana Islam mengharamkan umatnya dari melakukan perkara kotor sebegini, sama juga seperti diharamkan menjual najis (kecuali baja yang akan diproses melalui dengan bahagian kimia)

3) Hukumnya menjadi harus berdasarkan keringanan khusus yang diberi oleh Islam atau disebut ‘rukhshah’ kepada pasangan yang amat perlukannya bagi mengelakkan ketidakpuasan dan membawa masalah besar rumah tanggaMacam Mana Nak Hilangkan Rasa Curiga Pada Suami?. Baca ... » atau lebih dahsyat lagi, zinaKau Memang Ahli Neraka?. Baca ... » secara rambang diluar rumah.

4) Hukum melakukannya bersama pasangan kekasihCara Memutuskan Hubungan Cinta?. Baca ... » atau mana-mana pasangan sebelum nikah yang sah adalah haram, dosa besar dan boleh didakwa dengan hukuman 20 tahun penajara di Malaysia. Namun ia tidak dianggap berzina dalam erti kata dan takrif zina yang disebut di dalam kitab-kitab Fiqh Islam. Ia hanya dianggap sebagai muqaddimah zina atau perdahuluan zina. Dalam kaedah fiqh Islam, “Apa-apa yang membawa kepada haram, hukumnya adalah haram jua”

Sebagai akhirnya, selain dari membincangkan soal hukum, kita mesti jelas bahawa hukum Islam sentiasa ingin melahirkan keutuhan rumah tangga dan masyarakat(Motivasi) Kerja Kotor Yang Bersih. Baca ... ». Kita mesti sedar dan berfikir(Motivasi) Ubah Sebelum Berubah. Baca ... » samada tindakan oral seks ini benar-benar membawa sesuatu yang berharga buat keharmonian rumahtangga kita, dan apa pula kesannya kepada nafsu diri. Adakah ia semakin mampu dikawal atau semakin buas sebenarnya.

Kita bimbangMacam Mana Nak Hilangkan Rasa Curiga Pada Suami?. Baca ... », tindakan ini boleh membawa kepada keinginan nafsu yang semakin membara dan tidak terkawal sehingga membhayakan diri dan masyaarakat di sekeliling kita disebabkan nafsu buas dan luar biasa yang sentiasa dilayan ini. Laynlah nafsu secara berpada-pada agar tidak ditawan olehnya kelak Fikirkan…

Penjelasan Dari Ustaz Azhar IdrusUstaz Azhar Idrus. Baca ... »:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Yg5EfFlsso0

Dipetik dari majalah An-Nashihah Volume 10 1427H/2006M

http://www.darussalaf.org/stories.php?id=276
Masukkan Email Anda Di Sini Untuk Mendapatkan Artikel Akan Datang Dari Blog ini Terus ke Email Anda:
One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*