Monday , 24 July 2017
Terbaru

Cik Gaga, Siapa Alejandro?

Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrevasi tentang video ni .Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak .Yelah vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah .Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka .Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet .Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far ..

Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik .Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati .Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah ke web ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni ..

Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video .Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda .

Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.

“I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.”

Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi ..

But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak. Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?

Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati – The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .

Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ . Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya – oleh Gaga si illuminatist tak guna.

Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut “Alejandro” Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.


“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.”

“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.”

Maksud lirik ni pulak .A halo’ bermaksud ia dianggap “suci”(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .

Selepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan?

(Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)

Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai “Cross Of St.Peter”, untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan .

“In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.”– Manly P. Hall

Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.

Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)

Don’t call my name , Don’t call my name, Bye Fernando.

I’m not you’re babe, I’m not you’re babe, Alejandro (tuhan)

Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan. Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka.

Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer. Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..

I’m not your babe I’m not your babe, Fernando .Waktu menyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus). Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka. Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri. Kita yang kena solve apa makna dia..

Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib. Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia. Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik:

” Don’t call my name, Don’t call me Name Bye Fernando (Jesus) “

Dan di akhir video.. ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings. Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control. Oleh siapa? Fikir-fikirkanlah siapa yang control cik Gaga ni. Siapa dalang disebalik semua ni? Siapa ketua?Anda mampu cari jawapannya kan ? Insya-Allah pasti.

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam. Bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas dan tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain .Hmm lepas ni apa? Menghina Al-Quran dan Islam? Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah…

Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia. Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga, tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga. Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah (Tiada Allah). Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai. Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya .Amin ya rabbalalamin. Sumber asal : vigilant citizen 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA[/youtube]

Sumber: Email

23 comments

  1. ley x post ttg illuminati? nk tau lanjut sal bnda ni…tq..=)

  2. perghh! terbaek la..pendedahan yg detail n ekslusif..aku pn byk gak bace psl iluminati dan yahudi nie..mmg byk plan die yg xdiketahui org

  3. Alejandro means man’s defender and? protector (God).

    Fernando means ardent for peace (Jesus).

    Roberto means bright or shining? fame (Holy Spirit).

    Babe is the same as Child.

    Don’t call my name, dont call my name, GOD.
    I’m not your child, i’m not your child, Jesus
    Don’t call my name, dont call my name, holy spirit.
    God, just let me go.

    Mind of the Muslims has been fucked.

  4. banyak tul cara depa nak menyesatkan !!!!

  5. terima kasih sebab share, saya share sekali di blog saya ya

  6. terima kasih sebab share, saya ambil buat share skali ya ? jangan risau pasal link. Sy share sekali. 🙂

  7. Ya Allah selama ni sy suke gile lagu alejendro ni bukan ape sbb melodinye best, tetiba takut lak baca entry ni, tq to u sbb buat pendedahan melalu pengamatan dan pemerhatian yang amat hebat.

  8. sblm ney pn sye ske gak dngr lgu alenjendro ney sbb sdp tp lps bce ney sye b`ubh tnggpn n x nk dngr lgu dye lg

  9. betul tu.. dah kearah freemason si gaga ni…

  10. salam..
    oh tidak.. suri pun dah buang lagu dia. bila kwn bloger ckp baru suri tahu..

    terima kasih sahabat wan sb beri penjelasan yang teperinci..

    kini baruku tahu disebalik melodi ada api didalamnya..

    Allah Hu Akbar!!

    • Saya sendiri meminati lagu ini..tapi setelah mengetahu tentang kebenarannya, saya dah tinggalkan lagu ini. Cik Gaga ni macam2 hal! Ingin memesonkan akidah orang2 Islam!

  11. Astargfirullahalazim,

    belum pernah lagi saya tahu ttentang perkara ni. Tak sangka, licik betul pengikut pengikut al-masih dajjal ni.

    rosak lah minda umat umat islam saudara ku. 🙁

  12. salam.. cmtu rupe nyer.. mmg dri dlu ag, x suke tgk vid cik gaga ni.. sbb ntah pape vid dye… x sgka plak, meaning dye cmtu…

  13. saya tak pernah meminati seorang pon penyanyi barat..huhu..nampak macam memboringkan..kan..old style.. dan cik gaga (p) ni pon saya tktau lagu ni camne lah bunyi nyer..hehehe..

    bila baca artikel Wma ni..amat mengerikan..bekalan ilmu agama sgt2 perlu diberi secukup2 nya untuk generasi kita akan dtg..

    Semoga Allah SWT memelihara iman dan amal kita sehingga akhir hayat.Amin.

  14. Salam WMA, terima kasih atas kupasan terperinci tentang lagu nyanyian Cik gaga ini. walaupun saya bukan peminat lagu2nya tapi di radio sering diputarkan berkali2, baik di radio berbahasa Malaysia ataupun Inggeris. kalau diulang & dinyanyikan berkali-kali saya percaya memang boleh memudaratkan minda & akhlak semua umat Islam.

  15. syahlina ibrahim

    assalamualaikum, sya adala pminat lagu2 lady gaga sblum ni, sblm ni pena jga spupu sya cerita kn ttg cik gaga ni, pda mla nya mmg sya tkejut, memandang kn sya x puas aty, sya siasat latar blakang dy mlalui internet, akhirnya sya ktahui sapa penyanyi ni yg sbnrnya, semoga kta d jauhi olh yg tpngaruh dari ajaran sesat, aminn. .

  16. thanks a lot…. sangka plak vid 2 ada maksud yg x baik

  17. ohh..yyaa…dah pernah bace pasal nie dkat majalah al-islam keluaran thn 2010..dulu suka jugak lagu nie..tp bila dh tahu ..tinggal semua…

    #aneh..lady gaga ..ape pegangannya(agama yg d’anuti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*