Sunday , 2 August 2015
Terbaru

Apa Hukum Menonton Video Lucah & Apakah Kesannya?

Menonton blue film (video lucah) hukumnya haramKempen Aurat Saya Maruah Saya!. Baca ... », kerana kitaCelik Hati Kita. Baca ... » melihat secara jelas bentuk tubuh orang lain bahkan melihat mereka sedang melakukan jimak. Melihat auratPoster Dakwah Tutup Aurat. Baca ... » orang lain dapat menumpulkan fikiran dan mengeraskan hatiCerita Cintaku. Baca ... ». Jika perbuatan ini sering dilakukan maka dikhuatirkan mempercepat seseorang itu menjadi nyanyok atau pikun. Pernah suatu ketika ImamAyah, adakah manusia tidak masuk neraka jika hari hujan?. Baca ... » Syafie membaca ayatMudahnya Lafaz Nikah (Sambungan Artikel Lebih Senang Untuk Berzina Dari Berkahwin?) #2. Baca ... » QuranWanita Tua Yang Berbicara Hanya Menggunakan Ayat-ayat Al-Qur'an. Baca ... » namun sampai pada suatu ayat ia terlupa akan sambungannya. Beliaupun memperbanyak istighfar. Melihat keadaan beliau yang demikian sahabatnya pun bertanya.

Maka Imam Syafie pun menerangkan bahawa ingantan atau hafalannya terganggu lantaran ia terlihat tumit wanitaPenjelasan Tentang Hadis Kelebihan Wanita Yang Banyak Disebarkan Di Internet. Baca ... » yang kebetulan terkoyak sarung kakinya sebesar ibuPenjelasan Tentang Hadis Kelebihan Wanita Yang Banyak Disebarkan Di Internet. Baca ... » jari. Jika melihat aurat wanitaRamai Menangis & Insaf Membaca Kisah Si Kecil Ini.... Baca ... » sebesar ibu jari dapat melemahkan daya ingatan dan daya hafalan, tentu akan lebih besar kesannya jika dengan sengaja melihat aurat orang lain secara telanjang bulat seperti dalam blue film.

Jika anda suami isteriPerkahwinan Yang Berkat Lebih Baik dari Kekal Sepanjang Hayat. Baca ... » terus melakukan pekerjaan yang buruk ini, maka pertama sekali nikmat yang akan hilang daripada kehidupan anda adalah hilangnya kenikmatan hubungan jimak dan kemesraan antara suamiBagaimana Kalau Dah Terlanjur?. Baca ... » isteriBagaimana Kalau Dah Terlanjur?. Baca ... ». Sebab anda lebih senang bermain dengan khayalan seperti yang anda lihat dalam blue film. Untuk jangka panjang bolehTak Pandai Bukan Tak Boleh. Baca ... » menghilang ghairah seksNafsu Seks Lelaki Dan Wanita Sekarang. Baca ... » bagi wanita dan melemahkan kemampuan syahwat bagi lelakiJawapan: Cara Memutuskan Hubungan Cinta #2. Baca ... ». Sebelum perkara buruk ini menghantui minda(Motivasi) Bekerjasama Bukan Bergantung!. Baca ... » anda suami isteri dan menjadi penyebab malapetaka yang paling besar dalam kehidupan berumahtangga, maka hindarkanlah pekerjaan yang dilarang oleh agama ini.

Langkah untuk menghindari perbuatan buruk ini, buanglah vcd blue film yang anda miliki. Kekanglah nafsuNafsu Seks Lelaki Dan Wanita Sekarang. Baca ... » anda daripada memiliki vcd blue film tersebut jika anda benar-benar ingin berubah(Motivasi) Kenapa Perlu Berubah?. Baca ... » dari melakukan pekerjaan yang sia-sia ini. Percayalah jika kita sentiasa melakukan perbuatan yang tercela ini, maka AllahIblis Penyuluh Jalan. Baca ... » akan menutup pintu hati kita dan akhirnya doaBagaimana Jika Nyawa Kita Bergantung Pada Doa Orang Lain?. Baca ... » kitapun tidak akan bererti apa-apa dan tidak diperkenankan oleh Allah SWT.

Dipetik daripada soal jawabBagaimana Kalau Dah Terlanjur?. Baca ... » dalam surat khabar~~

Kredit: ZonBebas

11 comments

 1. terima kasih kerana sering ingat mengingati… selamat hari raya maaf zahir batin..

 2. Terima kasih diatas perkongsian ini

 3. sama-sama.slamat hari raya.maaf zahirbatin.moga sihat walafiat..(”_”)

 4. hello sya nk tnaya kalau melihat lucah pada setiap hari apa jadi?
  saya ingin berubah tapi jika saya berhenti akan terase hendak melihat balik ? bagaimana ini?

 5. hello sya nk tnaya kalau melihat lucah pada setiap hari apa jadi?
  saya ingin berubah tapi jika saya berhenti akan terase hendak melihat balik ? bagaimana ini

 6. sy berdoa agar yg tersasar itu akan menemui jln yg benar insyallah

 7. pucuk pangkal dri sndiri…suami adalah pemimpin rumahtangga..dia sepatutnya memimpin n membimbing isteri..isteri hanya menasihati je..tp kalau suami sendiri xnk berubah…apa isteri bole buat..tepuk dada tanya iman…

 8. terima kasih dgn perisian yang cukup padat ini..semoga yang sudah tersasar akan kembali kejln yg benar manakala yg msih belum tersasar berusaha agar tidak tersasar..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>