Monday , 25 September 2017
Terbaru

Saya

WanWMA bukanlah nama besar dalam bidang Blogger mahupun apa-apa bidang yang diceburi. Hanya berbekalkan minat dan usaha demi menggapai impian membuat diri ini berusaha dan menutup segala cuit hati yang takut, lemah, malu dipersimpangan.

WanWMA atau nama sebenarku Wan Muhd Ali hanyalah seorang insan biasa seperti orang kebanyakkan..kadang2 terdetik dihati untuk menjadi permata atau mungkin matahari, bukan untuk berbangga tetapi untuk menyinari umat berusaha menabur bakti. Hidup seakan detikan jam yang akan mati kehausan bateri, apalah nilai diri ini jika tidak mampu mencurahkan ilmu dan menggerakkan tulang empat kerat kurniaan tuhan ini untuk manfaat insan sejagat?

Semoga Tuhan memberikan diri ini kekuatan dan keyakinan dalam usaha untukku menjadi insan berguna….

Jumpa WanWMA di Facebook!

 

94 comments

  1. Salam perkenalan bro. Semoga terus maju jaya dalam penulisan blog.

  2. Gembira dapat berkenalan dengan anda. Mungkin saya boleh banyak belajar dari Wan..salam persahabatan.

    • Syukur Alhamdulillah Erry…pertemuan di alam maya ini pun aturan-Nya,InsyaALlah..ada hikmah berguna dalam persahabatan ini! Amin….

  3. salam incik wan…
    terima kasih sudi singgah ke teratak hamba.. ๐Ÿ˜€
    dan terima kasih juga atas kata-kata nasihat tuh..
    dan doaยฒ tu juga.. amat bermakna.. thanks.. ๐Ÿ™‚
    akan saya jadikan bekalan di masa depan..

  4. salam wan…
    sy bru first time bce blog awk ni.
    seronok..byk yg sy blajar.
    smoga terus maju.. ๐Ÿ™‚

    • Syukur Alhamdulillah…saya akan kuat berusaha untuk hasilkan sesuatu yang memberi manfaat kepada diri ini dan semua orang…InsyaAllah..terima kasih cikmasz..

  5. Aku suke cara ko tulis & komen. aku harap ko dapat menulis dengan passion yang lebih lagi.plz, Isu2 semasa (mungkin sensitif) ko blog kan la. Aku ske baca. Jangan la takut sangat dengan ISA (ikut suka aku), ayat tu pndai2 cover =)

  6. halu wan..
    nice to “know” you..
    do keep in touch bro~

  7. nurhafizah suhaimi

    terima kasih atas kad ucapan digital yg percuma tue…
    nnti raya jempu2 la dtg umah….
    nie alamatnya,,
    cri smpai jumpa tau…
    NO 1A,KG BATU 8,
    JLN JENIANG,
    08700,GURUN,
    KEDAH DARUL AMAN….

    nie plak no fon sy,,
    012-9685692 / 0194315204

    • Sama2 Nurhafizah! Saya dan semua Team Kreatif dari Terengganu, ehem…ada gak sorang dari Kedah! Terima kasih bnyk2 atas jemputan itu!! hehee

  8. Salam,

    Segala usaha pasti ada kejayaan, semoga berjaya dlm bidang masing-masing. Hasil kerja anda pun bagus sekali…

  9. askum. sy,memohon maaf kerana tiada maklum balas yg diberikan pd email anda. BUKAN BOSAN atau BUKAN RIMAS tetapi kesuntukan masa sahaja. terima kasih WanWMA.

  10. teruskan menulis artikel yg byk memberi menafaat kepada ssesiapa jua yg membacanya.. ๐Ÿ™‚

  11. alamak salah taip la pulak,memang bagus tulisan wan mat ali tentu memberi banyak pengajaran selalunya pengisian berapa kali sebulan.

  12. all the best, bro! ๐Ÿ™‚

  13. Salam saudara…
    Tahniah. Blog ni mmg penuh dengan isi yg bermanfaat. Tak banyak blog macam ni sekarang ni. Aku mmg support blog-blog macam ni.
    Tulisan saudara pun mmg ade gaye trsendiri. Teruskan usaha.

    • terima kasih banyak2..sokongan saudara itu akan saya jadikan motivasi utk terus berusaha! Blog saudara pun apa kurangnya!

  14. Salam, terima kasih Wan atas kesediaan link kan web saya di blog anda. Saya dapati blog anda menarik cuma dengan adanya ruangan kaunseling kerjaya akan lebih membantu pembaca dan blogger yang membaca. Sebenarnya saya baru dalam bidang web dan blog. Seperti anda katakan minat dan kecenderungan dalam kaunseling kerjaya menyebabkan keghairahan dunia web dan blog. Tidak saya sangka rupanya ramai memerlukan khidmat kerjaya saya. Selain ceramah dan sibuk buat PHD rupanya diluar sana banyak masalah membabitkan kerjaya.Saya akan hantar artikel di blog anda. Salam perkenalan yeeeeeeeeeeeer.

  15. salam..
    suri suka blog wan sb bayk informasi..thanks for sharing

  16. eh… follow blog ayue juga ye..

  17. Yup! Saya dah follow blog Ayue!

  18. hi! salam perkenalan.

  19. Assalaamu’alaikum

    Salam kenal. Sungguh indah nukilan hati saudara. Bahasanya sangat baik dan mengesankan Indah. Melalui bahasa Indah tahu saudara ini adalah manusia hebat dalam kemenjadian dirinya. Semoga berjaya selalu. Mudahan kita sedar diri bahawa kelahiran/kehadiran kita di bumi Allah bukanlah sia-sia. Ada tujuan dan harapannya. Terimakasih dari Indah untuk semua ilmu yang disediakan di blog bermanfaat ini.

    • Wa’alaikumusalam…

      Terima kasih atas kata-kata yang cukup memberikan motivasi itu..saya amat menghargainya! InsyaAllah kita sama-sama berusaha dan sama-sama akan berjaya dengan izin-Nya nanti..

  20. If you want to buy real estate, you would have to receive the business loans. Moreover, my sister all the time takes a sba loan, which occurs to be the most useful.

  21. salam en wan, semoga perjalan hidup awak sentiasa diberkati..AMIN

    Saya minat hasil kerja awak…menarik…teruskan usaha…

  22. salam…pinjam tajuk posting aurat saya maruah saya…syukran

  23. saya bru first time blog awk…bru start nak explore blog ni..tp cite blog depan tu menarik untuk dijadikan panduan

    • terima kasih an, saya sangat gembira dengan kata2 an tu..InsyaAllah saya akan tambahkan lagi pelbagai artikel bermanfaat..

  24. salam,

    akak mohon menggunakan karikatur comel
    ini sebagai pic profile di Fb boleh??

  25. assalamualaikum wan, maaf kan ummi kerana ummi telah copy paste ,wan punya kata2 hikah tu, untuk meeltak di blog ummi, bole kan kita berkongsi bersama, harap jgn mrh, sekian trm ksh…

  26. Saya amat mengkagumi usaha Tuan WanWMA yang konsisten dan efisyen dalam perjuangan demi agama & bangsa dengan wujudnya pelbagai kempen kesedaran menerusi teknologi terkini serta usaha membangunkan kedaikreatif.com. Semoga terus sukses demi kemaslahatan ummah. ๐Ÿ˜‰

    P/s: Saya baharu sahaja selesai mendaftar keahlian VIP di kedai kreatif tuan. Pendaftaran awal ini adalah tanda sokongan padu saya terhadap usaha murni tuan.

    • Terima kasih Dayu…saya amat bersyukur dengan sokongan yg diberikan oleh sahabat2 online seperti Dayu..

      Dengan adanya sokongan seumpama ini saya sentiasa bersemangat untuk meneruskan usaha ini. Semoga Allah memberkati kita semua!

  27. Alhamdulilah,
    agaknya Allah mmg mahu pelihara saya.
    lalu Allah pertemukan saya dgn blog anda,
    saya sgt insaf,
    terima kasih dan teruskan perjuangan anda,

    P/s i tot this blog belong to a women,but im totally wrong.im so impress wif all ur hard work.semoga bjaya dunia + akhirat dan salam perkenalan

  28. salam perkenalan blog. seronoknya blog ni byk informasi..
    keep in touch with ur article..

  29. ramainye org ske dia. jeles plak..la, camne

  30. SALAM…

    Piha ambil logo kempen menutip aurat tu yer….

    tanda sokongan..terima kasih

  31. assalammualaikum wan, bagus prbincangan di fb dan di blog anda aptah lagi ianya datang dari jiwa muda. Teruskan dan moga anda di eprmudahkan dan di berikan ilham dalam berkarya.

  32. Siapa awak nie ek..pakai tie dlm fb mcm CEO sykt besar je? bisnes awak apa? besar ker? @ sbg blogger yg menjana pndptn dari memblog. Adakah ianya ilmiah? @ setakat berkongsi cerita, adakah membina ekonomi org lain @ ekonomi sendiri dgn mengautkan keuntungan melalui iklan? xpelah saya x minat ler nak join ur invitation or like ur page. TQ

  33. Salam bro. artikel yang menarik.

    terjumpa blog nie masa baca perbezaan-lagenda-anak-setan-dengan-ali-setan-sekarang. dan
    nafsu-seks-lelaki-dan-wanita-sekarang.

    setuju lelaki boleh naik nafsunya melalui telefon je.
    dan satu agi bro, tengok perempuan lama-lama salah satu faktornya.

    pastu bro, ak pun tertengok figure kartun gadis bertudung yang statik nie mengucapkan terima kasih mengunjung ke blog ini, tiba-tiba je meruntun jiwa saya yang lemah ini.

    if bro letak imej kartun spongebob pun allirte gak, huhu.

    sori bro if tersalah kata. pendapat peribadi daku.

    dari selatan,
    encik labu.

  34. salam perkenalan wanma…..

    seronok berkenalan ngan kamu… saya berharap kita dapat saling membantu dalam apa-apa segala msalah…..

  35. saya nak sticker `aurat’ tu nanti ya…

  36. Assalamualaikum

    Congratulations. Keep it up. Thank you.

  37. salam..

    teruskan usaha,,semoga berjaya! ๐Ÿ™‚

  38. salam perkenalan bro..banyak yg saya perlu belajar ari otai mcm tuan..

  39. semoga blog ini tidak terhenti setakat ini saja yer.. teruskan usaha anda dlm saling mengingati sesama Islam..

  40. Salam…

    Sayang kerana baru sekarang ke temui laman blg nih…
    Seakan terjumpa permata dari ribuan serpihan kaca yang menyilaukan… Beshnye…

  41. Salam, terima kasih Wan atas kesediaan link kan web saya di blog anda. Saya dapati blog anda menarik cuma dengan adanya ruangan kaunseling kerjaya akan lebih membantu pembaca dan blogger yang membaca. Sebenarnya saya baru dalam bidang web dan blog. Seperti anda katakan minat dan kecenderungan dalam kaunseling kerjaya menyebabkan keghairahan dunia web dan blog. Tidak saya sangka rupanya ramai memerlukan khidmat kerjaya saya. Selain ceramah dan sibuk buat PHD rupanya diluar sana banyak masalah membabitkan kerjaya.Saya akan hantar artikel di blog anda. Salam perkenalan yeeeeeeeeeeeer.
    +1

  42. assalamualaikum…
    dis is my 1stime visiting dis blog…
    syukur ke hadrat Allah kerana menggerakkan hati saya tuk m’buka blog ni…
    banyak yg sya blajar dr blog ni…
    thanx a lot atas kesudian berkongsi ilmu n mengingati sesama islam…
    smoga usaha awak ni diberkati Allah…
    amin…

    • Waalaikumussalam..

      Terima kasih kerana sudi membaca blog ini Sarah. ๐Ÿ™‚

      InsyaAllah saya akan kongsikan apa yang saya tahu sekadar yang termampu. Terima kasih sekali lagi..

  43. assalamualaikum…
    me again…
    jus nk mintak izin tuk share ‘interesting article,kata2 hikmah’ with member outside…
    thanx…

    • Waalaikumussalam..

      Hehehe..Silakan Sarah. Artikel dan kata-kata hikmah yang baik itu memang untuk dikongsi-kongsikan kepada semua orang.

  44. Assalamualaikum…
    thanx a lot ye…

  45. Afza Afreeda Annuar

    Assalamualaikum, I really having a very good times reading all of your articles. Very interesting and full of informations. The most important thing of all, your articles are inspiring~ They keep inspires the readers and led them to the positive path. Islamic’s value is a must in your writing- and I love that. May Allah bless you and keep inspiring you to write for others. Wassalam. (^_^)

  46. assalamualaikum…salam prsahabatan..sy sgt ska bca blog anda..
    byk pngisian n pgajaran serta ilmu yg sy prolehi…
    (^-^)//

  47. assalamualaikum en wan:),

    firstly, thanks a lot for all the knowledge..sgt2 berharga dan berguna..saya suka membacanya,semua. dan selalu share untuk diri sendiri dan utk pembacaan org lain..harap wan akan terus menulis dan menulis …:)

  48. assalamualaikum ya akhi. selamat berjihad

  49. zaidatul shila

    salam….

    alhamdulillah…., banyak perkara yang saya dapat belajar dari cik wan… <3 <3
    terima kasih saya ucapkan….. <3 <3

    wasalam……

  50. humairah iskandar

    salam..
    sy sgt menyukai blog anda ni berjuta2 epal hijau..weee~~~
    status sy byk amik dr cni..utk share dgn kwan2..hope anda ok~~~ ๐Ÿ˜‰

  51. Assalamualaikum,
    Saya rasa amat bernasib baik hari ini kerana berjumpa dengan laman web saudara ini, satu pembacaan yang berbaloi2….

  52. Assalamualaikum..
    Saya berasa amat bernasib baik kerana berjumpa dengan laman web saudara ini. Satu pembacaan yang berbaloi2.. terima kasih.

    • Waalaikumussalam…

      Alhamdulillah..saya juga bersyukur dapat kongsikan artikel-artikel yang bermanfaat…

  53. salam. saya suka isu2 yg dipaparkan dalam blog saudara wan dan ulasan serta komen yg diberi sangat mudah utk difahami. All the best..keep on doing what you are coz it’s a good deed insyaAllah..

  54. baru beberapa bulan juga follow blog nie..
    artikel incik wan memang ada baca walaupun kadang2 tidak terbukak blog nie sebab kekangan line internet..
    tetapi baru baca biodata penulis blog..
    rupa-rupanya lelaki…
    ingatkan penulisnya perempuan..
    bagaimanapun, penulisannya ada isu-isu yang amat2 berguna buat diri yang sememangnya cetek pengetahuan agamanya..

    salam perkenalan

  55. Salam..
    Saye baru terbace blog ni…
    Terlalu banyak ilmu di sini yg harus dicedok..
    Terima kasih yg tak terhingga utk perkongsian ilmu dan motivasi… terima kasih.. (“,)

  56. Very informative blog, keep it up:)

  57. salam perkenalan bro,blog ni memang menarik,teruskan berkongsi tentang ilmiah,saya akan sentiasa support blog ni

  58. salam…
    tulisan yg menarik dan berinformasi. teruskan menulis n mohon share post anda kat blog saya….terima kasih.

  59. artikel yg sgt menarik utk dikongsikn…semoge ia dpt memberikn manfaat kpd kita semua….insyaALLAH…

  60. Salam..
    Artikal En.Wan sgt menarik dan sya sgt tertarik tuk selalu melawati dan membaca blog En.Wan terima kasih atas perkongsian ini… : )

    • Waalaikumussalam…

      Alhamdulillah… Artikel di sini ada banyak yang dipetik dari internet. Saya ubah sedikit sebanyak untuk dimanfaatkan bersama. ๐Ÿ™‚

  61. terima kasih..sy dh terima kalender tu…

  62. Asslmkm..

    Salam perkenalan.. akk selalu baca blog WanWMA…. dan ucap tahniah kerna isinyer bernas sekali… semoga usaha WanWMA diteruskan…dan membawa manfaat pd pembaca setia..

  63. salam prsahabatan.. semoga wma akan terus berdakwah dgn cara trsndiri spt ini…teruskan semangat juang yg ada dlm diri.. blog ni byk manfaatnya..
    mudah2an mnjadi penerang hati setiap insan di bumi Allah serta mndatangkn kebaikan buat semua pembaca… saya sentiasa mnjadi penyokong setia..insyaAllah…

  64. Hey there. I discovered your web site by way of Google whilst looking for a comparable matter, your site got here up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*